rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Revolta21

Rervolta 21 (01). Maqueta

Crit d'un poble

Revolta 21 es va formar al Penedès el Març del 2000 després de la dissolució d´un grup de hardcore-punk, Daltabaix, de Sant Pere de Riudebitlles d´on van sortir el Mikel (baix, de St. Pere) i el Joan (guitarra de Vilafranca del Penedès). El bateria l´Àlex (de St. Pere) tocava amb Inadaptats amb qui va gravar "motí! avalot...", i també es va incorporar un altre guitarra, el Fèlix de Vilafranca.

A partir d´aquí van començar a assajar per treure els seus propis temes. Des del primer moment els quatre components, tenien clar que Revolta 21 havia de ser un projecte político-musical, per reflectir les nostres idees d'esquerres i independentistes en les lletres.

Revolta 21 és un grup que està influenciat per molts estils, des del hardcore al reggae passant per ritmes hip-hop, ska... Les seves influències musicals són tan diverses com els nostres estils: Inadaptats, Dr Calypso, Habeas Corpus, Negu Gorriak, Fugazi, Rage Against The Machine... 

El mes de Novembre van incorporar una secció de vents per donar-li un to més festiu en algunes de les nostres cançons i per tal d'enregistrar la nostra primera maqueta autogestionada, als estudis Tívoli del Vendrell entre el Desembre de l'any 2000 i el Gener del 2001, a mà del baixista de Lax'N'Busto Jesús Rovira. La maqueta conté 6 temes propis.

El 24 de Març del 2001, quan feia poc més d'un any de la creació del grup van presentar la maqueta al Casal Popular Okupat Can Cellerot de Vilafranca del Penedès amb Street Bastards, va ser el seu primer concert. Fins a la data d'entrada a la companyia Bullanga, el grup havia fet una desena de concerts i hem compartit escenari amb grups com: Red Banner, Batzak, KFA, Inadaptats, KOP, Dusminguet, Habeas Corpus, Obrint Pas...

Ja sota el paraigües de Bullanga, surt al mercat El Crit d'un Poble. Aquesta banda del Penedès, amb les seves lletres combatives i cantades en català, ens presenta un treball de deu temes vibrants i una acertada versió de Pennywise: "Ensorrem el Poder", amb la lletra adaptada per R-21. Amb un estil musical molt més accelerat i contundent que a la seva anterior maqueta, s'apropen al Hardcore melòdic i Metall, però sense deixar de banda els ritmes i formes més festius (ritmes caribenys amb veus hip hop o barreges reggae). La seva música i les seves lletres intenten posar un granet de sorra personal per construir un món més just, lliure i solidari, des de la crítica social i la reivindicació nacional i de classe. Gravat als Estudis Onda, sota la supervisió del Trashoo d'Inadaptats i masteritzat als Estudis Garate d'Andoain per Kaki Arkarazo.

També trobem la inestimable col.laboració d'Esteve Molero (trompeta, congues i arranjaments) i d'Eni "Tigre" Molero (trombó) a "Especulació", "Las Madres de la Plaza de Mayo" i "No som el que som". Lidia Monsarro completa la secció de vents amb el saxo alt.

Contacte: Bullanga


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte