rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Kop

Internacionalista (99). Propaganda

Ofensiva (01). Propaganda

Els coneguts Kop, Kop-Columna Spereeth o ex-Spereeth si ho prefereixes, han tret al mercat el que es pot considerar un dels millors àlbums nacionals de la dècada pel que fa a l'àmbit del hardcore, el trash i el metal.

Aquest grup català ens planta un CD amb 11 cançons plenes de virulència anti-sistema, de fet la ràbia es present, potser massa...., en cadascuna de les seves cançons cantades en català i espanyol.

Les temàtiques són indubtablement polítiques i de caire socialista, pro-okupa i antiimperialista, això si sense caure en estereotips. És un disc clau en el panorama musical actual i sorprèn gratament el sentir com el Metal català pot sonar tan dur com el brasiler de Sepultura. Si tinguéssim de destacar un parell ens quedem amb No se sap mai, Segle xxi, Pedres i Boykot.

Com anècdota de la banda, el fet de compartir el guitarra Trashoo amb els Inadaptats i l'incorporar una pista de CD rom amb el desallotjament del Princesa i imatges del seu concert al mateix centre okupat.

En aquest disc produït pel Kaki Arkarazo hi col·laboran des del cantant dels Habeas Corpus fins el genial Fermín Muguruza. Un bon disc del grup més famós de guerrilla musical per tots aquells que els agradi la kanya dura, molt dura i sino què en penses del seu lema?

Boykot, columna popular, Boykot a l'ordre i a l'estat
Boykot, columna popular, Boykot a l'ordre i a l'estat
Boykot, columna popular, Boykot, acció popular
Boykot, columna popular, Boykot, acció popular

Trenca amb l'homogeneïtat d'aquesta societat, trenca amb l'única veritat del món neoliberal i la seva realitat: pensament uniformat és l'ordre del mercat: no a "l'aldea" global i l'home és un esclau de l'ordre i del silenci que esborra les arrels i alienma les cultures. Perdut en el ramat. Dissenyat pel capital. L'home és la mercaderia que compra el capital.

Ofensiva ha estat el següent pas de la banda. Gravat i remesclat a Barcelona i Londres respectivament, el disc que va tenir el Rebrot 01 (festival de Maulets) com la seva gran presentació continua en la línia del seu antecessor. Com a gran canvi, podem destacar el nou paper que es donen a unes veus menys distorsionades fruit d'una millor producció que faciliten l'enteniment d'unes lletres impagables. Soroll de combat a favor dels moviments socials amb el trash metal com a fil conductor alhora que el tecno i el hip-hop fan la seva aparició. Aquest cop hi col·laboren membres d'Etsaiak i Anestèsia. El hit del disc? home... aquest cop l'originalitat desapareix doncs tornen a incloure la seva genial peça Freedom  que de ben segur ocultarà la resta.

Aquest 2009 el grup amb el Juanra al capdavant han tornat a l'activitat i van oferir un bon concert el 9 de gener a la Sala Apolo de Barcelona.


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte