rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Doctor Calypso

Original Vol.1. (93). Tralla Rds.

María (95). EP

Toxic Sons (96). Tralla Rds.

Barbarossaplatz (99)

On Tour (01)

Mr. Happiness (03)

Els Dr. Calypso són amb els Skatalà l'actual referent reagge, ska i caribeny dels Països Catalans; de fet comparteixen el guitarra entre d'altres membres. Van començar ara fa molt temps amb una maqueta, amb quatre temes que va voltar mig món, amb cançons com Aquesta nit i Ruleta Russa i un recopilatori Latin Ska Fiesta amb la cançó Mr. Farlops.

Eren el grup català d'ska, calypso i reagge més famós del moment sense tant sols haver tret cap disc al mercat. Lògic tocant un estil que mai els farà arribar a ser un grup de masses, ni ganes que en tenen!. Tot i això van ser emprats com punta de llança de tot un moviment musical, cultural i polític que prenia l'antiracisme, l'antifeixisme, la solidaritat o l'independentisme com a valors claus.

El primer disc i probablement el millor d'aquesta banda de Gràcia treu al mercat fou Original vol. I, seguit de l'EP María i l'autoeditat Toxic Sons. Tots són treballs frescos de marcada sonoritat caribenya i força encertats. Tot i això, al meu parer, Toxic Sons pot pecar de ser un xic comercial pel que ens tenien acostumats!

Barbarossaplatz és el seu penúltim treball. Un recull de quinze temes enregistrats a Alemanya i que inclou peces en anglès, català i espanyol. És un disc bastant eclèctic on destaca un tipus d'ska més canyero però sense oblidar el calypso i l'ska més clàssic. En paraules de la banda és el millor que han fet i, escoltant-lo per primer cop així sembla.

Si tinguéssim de destacar alguna cançó seria el que dediquen a les Brigades Internacionals.

Es fàcil veure'ls en concert donat que sempre estan recolzant una o altre causa. De fet són fixes en tots aquells concerts que es fan arreu dels Països Catalans en defensa de la nostra terra. Tenen un molt directe bo, fresc i divertit. En definitiva, un grup a tenir en compte malgrat darrerament se'ls acusi d'haver perdut un xic la seva originalitat i, Mr Happiness, gravat el febrer de l'any 2003 a Barcelona i amb cançons tan actuals com Txapapote ska o Se'ns pixen es una bona oportunitat.


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte
1