rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Dusminguet

Vafalungo. Chewaka-Virgin.

Postrof (01). Chewaka-Virgin.

Go (03). Chewaka-Virgin.

Dusminguet és format pel Joan Garriga com veu i acordió, el Martí Vilardebó a la bateria, Dani Portabella a la guitarra i veu, Carlos Rivolta al baix, el Beto Bedoya a la percussió i el Tomás Arroyos als teclats.

Aquest fills de la Garriga després de cinc anys tocant mestissatge arreu acaben de descobrir l'èxit amb tot just el seu primer treball Vafalungo. Un èxit que els ha portat ha ser un dels grups més contractats de la temporada. Concerts que no sols portaran a terme als Països Catalans però també a l'estranger, França i Euskadi en són un exemple.

Aquest grup mestís compromès amb l'antiracisme i que s'autodefineix com "world pages music" (world music made by peasants) practiquen un estil descendent directe de grups com Mano Negra i la seva Pachanka. És a dir, des de l'ska i el tex-mex fins al folk, el pop o la rumba però tot ben barrejat i passat pel turmís... Pachanka patillera!

Dusminguet és però sobretot un grup de directe i festa major on mai hi trobaràs a faltar les seves atrevides i originals versions de les nostres cançons més tradicionals com El Joan Petit... Un grup diferent!

 

Postrof, el seu segon disc, ha estat concebut al Marroc i és un disc marcadament continuista que consolida la seva frescor de Vafalungo. Divuit cançons plenes de ritme, cumbies i rumbetes de bon regust popular. Com haureu endevinat Postrof, com Vafalungo, són paraules que no trobaràs al teu diccionari doncs són fruit de la imaginació dels Dusminguet. Amb aquest treball continuen exploradorant músiques tradicionals i verbeneres, deixen sempre la seva empremta surrealista. Durant la gira Postrof toquen per Espanya, França, Marroc, Itàlia, Bèlgica, Holanda i Mèxic. Nosaltres ens quedem amb la Rumbeta Bona.

La dissortada mort del seu baixista Carlos Rivolta, en ple concert a Guadalajara, fa replantejar la situació del grup. És en aquell moment que Dusminguet anul·la tots els concerts i es concentra en la gravació del seu tercer disc: Go. Aquest treball gravat a La Garriga és continuista afegeix un bon assortiment de ritmes grecs, rock-and-roll, guitarres gypsy i samplers de l’est d’Europa que et durà a viatjar amb la seves melodies. El disc, presentat ara fa un any, va entrar en la llista Afive entre els més venuts de l'Estat. AVUI A VILAWEB...

El gener del 2004 i després de deu anys dalt dels escenaris, amb un milenar de concerts, la publicació de tres discos i la participació en moltíssims més, el grup de la Garriga (Vallès Oriental) ha anunciat que es dissol. La decisió de plegar es deu a la necessitat dels músics de fer un canvi de rumb en la seva carrera musical, segons han confirmat ells mateixos. Per aquest motiu no es descarta que algun dia es puguin tornar a ajuntar.

La decisió la van pendre després d'un període de descans motivat per una llarga i àmplia gira per Europa per presentar el seu tercer disc, 'Go'. El darrer concert el van fer a Balaguer, l'1 de novembre.

Contacte: Dusminguet · + 34 617 35 16 23 · moscati@eresmas.net · international · o.roca@tiscali.es · + 34 610 04 11 82 oficina · + 34 93 871 86 43


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte