rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Mesclat

Mesclat (02). DisMedi

Manilla (05). DiscMedi

Cròiques colonials (07). Música Global

El rock i el folk entesos com a dos vasos comunicants són els canals a través dels quals circula el còctel de Mesclat. Joan Reig (bateria d'Els Pets) de Constantí, Francesc Ribera "Titot" (cantant de Brams) de Berga, Carles Belda (acordió de Pomada) de Sabadell, Marcel Casellas (contrabaix de Casellas Sextet Folk) d'Esplugues de Llobregat, Pep Toni Rubio (xeremier i fabioler de Ximbomba Atòmica, Música Nostra i Xeremiers de sa Calatrava) de Mallorca i David Rosell (guitarra d'Skipjack, Dept i Brams) de Manresa, s¹han reunit expressament per donar a conèixer un projecte musical que fusiona el rock i el folk. Mesclat volen fer de pont entre dos móns que conviuen bastant aliens l¹un de l¹altre en la nostra realitat musical.

El repertori de Mesclat recull els fruits d¹una trobada entre músics de diferents procedències que tenen en comú la seva afició pel folk que connecta amb els corrents més moderns del panorama musical. A més d'interpretar peces compostes per integrants de la formació, Mesclat toca temes tradicionals catalans. Més que un punt d'arribada, Mesclat és el quilòmetre zero d'un recorregut estimulant per unes sonoritats pròpies del país i alhora connectades amb els corrents més innovadors del rock internacional.

El públic de totes les edats ha rebut molt bé la proposta d'aquesta superbanda i els han sortit concerts com bolets arreu de la geografia catalana i el seu caché ha pujat considerablement fins el punt que surt més car contractar Mesclat que molts dels grups dels que formen part els seus components.

Xera és una d’aquelles paraules catalanes que gairebé ningú utilitza i de la qual pocs en saben el significat, però els Mesclat, sempre atents a la part més arrauxada de la cultura popular, s’han proposat revitalitzar aquesta paraula, que és sinònima de festa i gresca. Com? Batejant amb aquesta paraula un nou espectacle amb el qual volen començar a presentar durant la primavera les cançons del seu pròxim disc, que sortirà al mercat després de l’estiu. De moment s’han previst vuit presentacions d’aquest espectacle, que no es limitaran a un directe del grup, sinó que hi participaran també cantautors, punxadiscos i companyies de teatre no professional.

Després de dos anys presentant el seu primer disc, han forçat la coincidència de les agendes dels seus respectius projectes personals o col·lectius i han posat fil a l'agulla d'un nou disc que, al revés del món -no podria ser d'altra manera- presentaran uns mesos abans d'editar-lo i fins i tot d'enregistrar-lo.

Per a un propòsit tan peculiar, han dissenyat un espectacle que trenca amb la rutina acostumada i presenten aquest Xera! com un espectacle on diferents disciplines artístiques -el teatre, la rapsòdia, les projeccions, la música de banda o cobla, el so dels grallers, dolçainers o xeremiers- coparticipen de la idea que Mesclat ha volgut transmetre des del seu origen: és possible fer espectacles de qualitat i divertits i vinculats als paràmetres de la cultura fugint de la submissió mercantilista de la cultura global, aquella que no només no és de tot el món, sinó que no és d'enlloc.

Buscant la implicació d'artesans de la cultura dels llocs on farem Xera!, buscant la complicitat de col·lectius socials i culturals dels llocs on fem Xera!, convidant-vos a vosaltres fer Xera! L'espectacle té una durada de tres hores i mitja.

Manilla, continua la línia de Mesclat. Malgrat no ser la novetat del primer treball, gaudeix de la fidelitat d'una part important del seu públic. A Manilla hi trobem cançons signades per cada un dels components del grup així com d'en Pi de la Serra...i textos d'en Jaume Arnella, Miquel Pujadó, Joan Oliver "Pere IV" i Miquel Martí Pol.

El 2007, la superbanda treu al mercat Cròniques colonials, nom amb què es ret homenatge a l'escriptor Manuel de Pedrolo, que va publicar un recull d'articles homònim l'any 1982. Els Mesclat també han volgut dedicar el disc a Toni Roig, el desaparegut component del grup Al Mayurqa.

Cròniques colonials, amb tretze cançons, versiona aquest cop poemes de Miquel Desclot, Lluís Maria Xirinacs, Maria Mercè Marçal i Apel·les Mestres. També afegeixen lletres pròpies i cada membre del grup canta les cançons de la seva producció. Les lletrs han pujat un grau en contundència.


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte