rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Dept

Estació Zero (01). Musica Global

Sensacions (03). Musica Global

Visions (05). Musica Global

Equilibri (07). Musica Global

X (09). Musica Global

 

Dept neix l'estiu de 1999 a Manresa com a resultat del contacte musical entre el prolífic David Rosell dels Brams i Mesclat i antics components de Lapsus: Txero(teclats), Pere(baixista) i Gabi(bateria). Aquesta banda classificada per molts per alternativa practica un pop-rock modern amb certes dosis d’electrònica. Un grup que definiríem com independent amb un toc indie però, de totes totes, força enriquidora dins el panorama actual del rock català una mica mancat de propostes més indies.

Estació zero és el seu primer treball. Editat per Musica Global Discogràfica i gravat als estudis Kay de Manresa per J. A. Castanyo "Nyanyo" el juny, s'ha mesclat als estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós per Joan Trayter durant el juliol i s'ha masteritzat a Skyline Studios de Dusseldorf l'agost, durant el 2001.

Els Pets van definir aquest primer treball com "ens ofereixen un repertori que va des de les tonades pop al rock més contundent, festejant quan convé el crossover i l’electrònica en un deliciós còctel que els converteixen en una nova i més que interessant alternativa en l’escena del rock nacional”. Botiboti.org coincideix en bona part amb aquesta anàlisi i destaca a més la bona veu del David, però sempre ha d’haver un xic de crítica i potser és un treball encara poc madur. La cançó Avui el teu àngel no vindrà va ser emprada per la Generalitat per fer campanya entre els joves, el que va permetre donar ràpidament notorietat els Dept.

El grup va ser premiat el 2001 en una votació popular de la revista Enderrock com a grup revelació d’aquell mateix any.

Sensacions és el nou treball de Dept pel 2003. Aquest és un treball més madur fruit d’un procés de gravació més tranquil i acurat que inclou tretze peces. Un cop més, Somriu i Tant Lluny són les millors cançons de Sensacions. També trobaràs les seves contundents guitarres a Tota una vida, Reintroducció o La nit, passant per mitjos temps com les sensacionals Sensacions o Tant lluny. Tanca el disc una nova versió del tema Digue'm. Finalment algú va dir que li recordaven a U2. Qüestió d’oïda.

El tercer disc de la banda és Visions i surt el 2005. El podríem definir com el disc de la consolidació que els hauria de donar l'impuls comercial que a hores d'ara encara no han trobat malauradament. Aquest és també el moment de la consolidació del directe dels Dept que els va dur a fer concerts a Irlanda, Marroc, Holanda i al Liet Festival de Leeuwarden.

El febrer del 2007 va sortir a la venda el nou disc dels manresans Dept. Es diu Equilibri i consolida la trajectòria que han dut David Rosell, Txero Albà, Pere Borralleras i Gabi Codina. Amb algunes racions d'inconformisme estètic i una vocació, Dept. no innoven res, però amb aquest nou treball s'acaben d'encaixar en la música que han mamat i amb la qual han crescut. Així, cançons com Tot el que més desconeixo, Poetes, Quan alguna cosa o Encendre mostren un projecte sòlid que millora amb el temps.

El 2009 el grup treu al mercat X, un disc amb trezte cançons que destaca per un èstil més madur i rocker.


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte