rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Roger Mas

Les Flors del Somni (97). Picap

Casafont (99). Picap

En el camí de les serps i els llangardaixos blaus fluorescents cap a la casa de vidre de la Senyora dels Guants Vermells (01). Picap

dp (03). K-Indústria Cultural

Si actualment el panorama català es pot considerar fructífer pel que fa a bandes de rock, pop, ska, etc. pel que fa a cançó d'autor ja fa temps que ho és. Roger Mas és un solsoní que ha entrat trepitjant fort en aquesta escena i ja amb dos CD's al mercat com són Les Flors del Silenci i Casafont. Si ja el primer treball fou una grata sorpresa, el segon ple de matisos, n'ha estat la seva confirmació i evolució des d'unes cançons assequibles i, com ell mateix diu, de lletres superficials a un Casafont molt treballat, de lletres recargolades i on la seva veu et sorprendrà per bona. Rep els premis Enderrock per votació popular i de la crítica al millor cantautor del 1999 per l'àlbum Casafont.

Després d'anomenar Casafont al seu darrer treball pel simple fet de ser el lloc on el va gravar, ara ens sorprèn amb quilometres i quilometres de títol: En el camí de les serps i els llangardaixos blaus fluorescents cap a la casa de vidre de la Senyora dels Guants Vermells. Ja m'explicareu com s'ho faran per fer els cartells dels concerts... El que si que no es pot negar és que si el cantant  volia enfocar el seu darrer treball des del surrealisme comença bé. El resultat ha estat unes lletres complexes però envoltades d'unes melodies asequibles i dolces com és usual en el Roger. Com ell mateix diu ' Jo no vull que la gent entengui el que jo entenia quan vaig fer les lletres, sinó que facin la seva pròpia interpretació, la seva pròpia visió de les coses'. Poeta i cantautor recomanable 100%.

El 2002 va ser l'any dels concerts per aquest cantautor tocant amb la gira de tres espectacles simultàniament: Roger Mas & Les Flors, Canta Poesia i l'espectacle Verdaguer Pop on comparteix escenari amb La Carrau, Pastora i Titot.

El 2003 surt al mercat dp, en paraules de l'autor: "el disc definitiu i l'obra més solar". Aquest disc produit pel mateix Roger Mas, compta amb la producció musical de Guy Wenger i les col·laboracions especials de Pau Riba, Jaume Sisa i Helena Casas de Pomada.


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte