rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Joan Cardoner

Instint Animal (98). Picap

No anem pas bé (01). Picap

Miracle (05). Picap

Tot i la desaparició dels Terratrèmol, els seus seguidors encara podem estar de joia. El Joan Cardoner, antic guitarrista del Rockson i cantant i autor de gairebé totes les composicions dels Terratrèmol, just després de la dissolució de la banda de roc dur va decidir engegar la seva carrera en solitari.

Així ha enregistrat el seu primer treball: Instint Animal; un treball eminentment elèctric tot i que hi trobaràs algun tema acústic com l'Intrús on l'omnipresent Quimi Portet aporta la seva guitarra.

En paraules del mateix Joan, totes les cançons d'aquest disc son el treball de més d'un any imaginant situacions i buscant anècdotes on plasmar les lletres a les músiques i les músiques a les lletres. És tornar a uns principis com a cantant i el risc d'actuar només acompanyat d'un bateria i un baixista, però també un somni fet realitat.

Després de la publicació del disc Instint Animal, el Joan ens comenta que ha estat treballant amb el mític grup ATILA durant tres mesos i ara en un nou disc el qual encara no té nom, però que si no hi ha res de nou, sortirà per Sant Jordi de l'any que ve. Els músics son: Àngel Abat (bateria), Ignasi Bosch (guitarra), Pere Martínez (baix). La producció musical va a càrrec d'en Jordi Armengol, personatge que a treballat amb artistes com Sangtraït, Sílvia Comes i Lídia Pujol, Marina Rossell ,Lluís Llach, entre altres.

El nou treball serà, com no, un disc de rock en el qual inclou alguna versió perquè no ho he fet mai i li fa gràcia. Entre les versions, inclou una cançó tradicional irlandesa en honor als amics que té a Irlanda, els quals ha conegut en els viatges que ha fet a aquesta meravellosa illa, que l'ha inspirat en el fet de muntar un bar tradicional irlandès a la Plaça del Sol de Figueres que porta el nom de Jem Casey's, podeu visitar-lo sempre que vulgueu, és fantàstic.

El Joan Cardoner està també treballant en el nou projecte Rockson junt amb en, Martín Rodríguez, Pere Martínez, Ignasi Bosch i Aleix Pujol amb els que va gravar AM/FM (03).

En el transcurs del mes d'Abril del 2005 la discogràfica Picap posarà en circulació Miracle, el nou disc de Cardoner. Tretze noves cançons de heavy metal cantades en català amb guitarres directes i una secció rítmica contundent. Rock amb totes les de la llei.

Amb títols com "La reina", "Putes guerres", "No passaran" o la balada "Un àngel plora" ens ofereix una combinació d'energia i melodia, alguns missatges reivindicatius i d'altres més imaginatius.

Totes les composicions són de Joan Cardoner que ha comptat amb la col·laboració del poeta Salvador Barrau per la cançó "Lluna blanca" i del periodista Carles Pujol que firma les lletres de "Fem pinya" i "Tana tramunta". La primera està dedicada al món casteller i relata com puja un castell humà, una experiència vital i tan heavy com la música de Cardoner.

Miracle inclou també una versió de "Heaven and hell", un dels clàssics de Black Sabbath de l'any 1986, titulada "El cel i l'infern".

El disc s'ha enregistrat entre l'Empordà (TrapStudio d'Espolla i Music Lan d'Avinyonet) i Irlanda (estudis RHR). Joan Cardoner s'ha encarregat de guitarres, baix, teclats, veus i cors i ha comptat amb la col·laboració dels bateries Peter Rooster i Martín Rodríguez, el baixista Brian Whelan, el teclista Joan Fuentes i el corista Vicenç Rando.


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte