rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Inèdits

Enmig del vent (99). Maqueta

Quan ja no brilla el sol (03). Picap

Els Inèdits apareixen l'any 1999, quan els membres fundadors, en Joan Lorente (cantant i guitarrista) i en Jonathan Argüelles (bateria i veu), es van conèixer i van decidir formar el grup. Després la banda es completarà amb Juli Ferré (guitarra), Jordi Pallés (guitarra) i Manel Dopico (baix).

Enmig del vent és la seva primera maqueta amb quatre cançons pròpies i una versió, la cançó S'ha acabat dels Pets. La maqueta va donar una empenta a la carrera musical dels Inèdits fins que Picap signa un contracte amb la banda per un mínim de tres discos.

Quan ja no brilla el sol és el primer disc de la banda. Aquest treball n'incorpora 10 cançons pròpies, tres dels quals ja estaven incloses a la maqueta i una està especialment dedicada a Carles Sabater. Nosaltres en destaquem En llibertat. La bona veu del cantant i els ritmes pop de la banda fan recordar una de les seves bandes preferides: els Sau. Val a dir que és molt difícil poder diferenciar les dues veus i més quan fan habitualment versions. Amb l'objecte de no ser considerats un mer subproducte Sau, la banda ha decidit que ja no tocarà més en directe l’emblemàtic Boig per tu.

Quan ja no brilla el sol s'ha enregistrat a l'Estudi Bar Miquel de Santa Eulàlia de Riuprimer (Vic). El mateix estudi on Sau va enregistrar el seu últim disc i on, actualment, en Pep Sala grava els seus en solitari. La producció musical del disc ha estat en mans d'en Pep Sala i en Valen Nieto i, a més a més, el disc també compta amb la col·laboració de tres veus femenines dels països catalans: la Yolanda Dopico (finalista del festival de Benidorm), la Mirabai (cantant de Soultrip), i la Berta (cantaautora catalana que ja enregistrat tres discos).

Els Inèdits es consoliden com una de les bandes joves amb més futur del panorama musical català. A més aquesta té possibilitats d’arribar a un públic, el dels seguidors de Sau i, per extensió, a tots els aficionats al pop-rock de cadències romàntiques amb possibilitats comercials.


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte