rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catalÓ

TipuaixÝ

At˛mic Croissant (94). Maqueta

Paella Today (96). Maqueta

Quanta Llana (98). CD. M˙sica Global

C'est la vie (02)

Els TipuaixÝ de Salt varen formar-se ara farÓ sis anys de la fusiˇ de les bandes gironines RŔnecs i Trallant pel Corriol. Des d'enšÓ aquesta banda que paradoxalment compta amb dos cantants practiquen un estil hardcore, punk i trash . Aix˛ ja ho van fer patent el mateix 1994 gravant la que seria la seva primera maqueta At˛mic Croissant de la que venen 500 c˛pies. Li seguirÓ Paella Today un parell d'anys desprÚs.

Va ser finalment el 1998 quan els TipuaixÝ treuen el seu primer CD Quanta llana. Un treball amb un munt de temes -disset-, sota la producciˇ musical de Jordi Armengol i l┤Ignasi Thiˇ i on compten amb la inestimable colĚlaboraciˇ del sector de vents dels Komando Moriles en Abuela o Jordi Armengol com a guitarra a Ford Capri. En definitiva, un bon treball amb so contundent i lletres incisives; encara hi ha qui diu que no destaquen per les seves propostes innovadores per˛ ning˙ nega la seva gran qualitat i el fet de ser una de les millors bandes de hardcore de Girona.

C'est la vie, publicat el 2002, està autoeditat pel mateix grup en resposta a la situació actual de la indústria discogràfica. Tipuaixí també han participat en diversos recopilatoris com Alter Tour, editat per la revista Individu Ocult com a recull de la gira realitzada per diverses bandes gironines l'any 1996, i el CD Cultura de resistència, publicat pel col·lectiu ARRAN, en defensa de la llengua i la cultura catalanes.

Aquest dissabte, 14 de febrer, la banda de Salt Tipuaixí s’acomiadarà definitivament dels escenaris després de més de deu anys d’existència. El Teatre de Salt (23 h) serà el lloc que acollirà l’adéu definitiu d’un grup que ha fet del rock estripat i el bon humor les seves principals senyes d’identitat. ”Pleguem contra la nostra voluntat”, assenyala Xevi, el bateria de Tipuaixí. “Ens agradaria continuar, i cap de nosaltres ens vendrem els instruments, però actualment se’ns ha fet incompatible combinar feina i família amb la música”. La dissolució arriba, doncs, en un moment en què el grup hauria pogut tenir continuïtat “si hi poguéssim dedicar més temps

Contacte: 929 327272 -IKO Management-


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte