rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catalÓ

Oprimits

Terra Lliure. Maqueta

Seguirem Lluitant (99). DiscMedi

Comissió de festa (02). Blau/DiscMedi

Oprimits, un dels grups de les Illes Balears que toquen harcode mel˛dic, ska, rock i una mica de reagge.

En el seu ˙ltim treball Oprimits ens ofereixen unes canšons reivindicatives mostrant el seu rebuig vers l'OTAN, la Uniˇ Europea, el capitalisme, l'exŔrcit o la manipulaciˇ dels mitjans massius... Oprimits ens ofereixen l'ska i el hardcore en catalÓ des de les Illes. Entre les seves influencies es troben els vilafranquins Inadaptats o Brams que Ús el grup segons ells que es veuen mes identificats. Un grup de futur com demostra el fet que ha participat en un munt de concerts del rotllo com l'acampada jove de les JERC del 1999 i el 2001 o el haver estat escollits per mÚs d'un treball recopilatori de m˙sica en catalÓ el 1999. Sˇn, sense cap mena de dubte, un dels gups catalans que practiquen el millor ska. Per nosaltres la seva millor canšˇ Ús La uniˇ i ja trigues en comprar-lo.

Comissió de festa és el segon disc de la banda mallorquina continuant amb el seu combat rock i ska. Música independent i independentista amb un só i unes melodies molt treballades. La nova etapa d'Oprimits està caracteritzada per un potenciament de les sonoritats afrocaribenyes més enllà del reggae i l'ska, estils ja presents al seu debut, però en segon pla respecte al hardcore, té com a paradigma el tema que obre el disc i que a més ha aparegut com a single, Sa nova dimensió, en el qual una potent secció de vents marca el camí que seguiran la resta de composicions.

Tot i aquesta incursió directa als escenaris de festes majors d'arreu dels Països Catalans, Oprimits no ha rebaixat ni un bri el seu discurs, amb l'independentisme i l'internacionalisme com a principals eixos articuladors d'unes lletres en què destaquen Independència i llibertat, Pobles del món i Cuba, tots tres títols suficientment explícits del seu contingut. Algú els va definir com els Obrint Pas mallorquins.


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte