rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Munlogs

Morir Lluitant (98). DiscMedi

Dintre i fora (99). DiscMedi

Llum (02). DiscMedi

Parlar de Munlogs es parlar de polèmica i de genialitat. Aquests valencians han protagonitzat una de les polèmiques més sucoses de l'any 1998. Farts de patir discriminacions lingüístiques per la seva decisió de cantar en català, van decidir muntar un bon sidral per deixar en evidència els què ells creuen que no són prou tolerants amb la llibertat lingüística. Per desemmascarar-los van inventar-se els Beanies, un alter ego anglès dels Munlogs que va guanyar un famós concurs musical a València fent una versió d’un dels seus temes propis en català alhora que els 'veritables' Munlogs no van ser ni preseleccionats. Originals eh?

Morir Lluitant amb Avui com a primer single és el seu primer treball, un treball compost de cinc cançons que inclou una versió de Raimon de la cançó Al vent i que, anecdòticament, hauria també d'haver incorporat en els seus inicis una versió en espanyol de la BSO de... L'abella Maya!!! Un treball del que se senten orgullosos i, no és per menys. El guardó d'Enderrock n'és prova irrefutable.

A banda d’Avui també destaca la versió que aquests valencians fan de la mítica Al vent de Raimon. Tot i que ningú s’enganyi, els Munlogs gairebé no coneixien el Raimon però després de jugar casualment amb la cançó durant un assaig i introduint-hi un ritme més rock, els hi va agradar el resultat i… ja tenim nova versió d’Al vent. Per cert que molt ben rebuda en les seves actuacions en directe, sobretot per la gent més jove. I parlant de concerts, si els Pets llencen avellanes, els Munlogs van més lluny encara i llencen orxata a la gent, qüestió d’orígens…

Però quin estil practiquen aquest xiquets del País Valencià? Ells destaquen, a banda dels típics i tòpics Beatles, com a influència directa els genials The Jam i de les bandes actuals Supergrass, U2 o RATM. Els Munlogs, un grup coherent i de qualitat que venen del País Valencià.

El darrer treball dels Munlogs és Llum, un disc de powerpop produït per Discmedi amb el que pretenen recuperar el seus gran moments passats i, de ben segur que ho aconseguiran. Les noves composicions, en especial L’espai al teu voltant, a més de ser les millors que ha fet mai aquest grup, arriben prou reforçades per una sonoritat impecable, neta i elegant, en què les picades d’ullet als clàsslcs, sobretot els Beatles, no són forçades, ni sobreres, ni anacròniques. La producció d'aquest nou disc ha anat a càrrec d'Efrén López, principal compositor de L'Ham de Foc, el qual també ha col·laborat com a músic en un dels temes, No sé on vaig.


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte
1