rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Ja t'ho Diré

Rock'n'Rels / Otras hierbas (91). Maquetes

Es blau es fester (91). PDI

Dos o Tres (93). Música Global

Moviments Salvatges (95). Música Global

Un ram de loucra (97). Música Global

Es directe (99). Directe. Música Global

"Volem que es noti a tots els racons del disc i transmetre un sentiment dolç i mediterrani". Amb aquesta sentència els Ja t'ho Diré presentaven ara farà dos anys el seu treball Un ram de locura i, en definitiva la essència del seu estil: mediterrani.

Els Ja t'ho Diré o Jatu pels amics són una banda que va sorgir cap el 1986 a la bonica ciutat de Ciutadella -has d'estar-hi per entendre-ho- com a resultat de la unió de diversos músics amb moltes hores de música en bandes dels estils més diversos, tot i que amb el roc dur com a línia central.

El grup ja des dels seus inicis es caracteritzen per un estil marcadament desacomplexat on les melodies fresques i mediterrànies juntament amb un pel de pop-rock, reagge i soul.

A principis dels noranta graven les seves primeres cançons pròpies tant en l'idioma com Ei Joan o Es Vell Pescador com en espanyol amb Mujeres i, sobretot la cançó de l'estiu 90 a ses Illes: Último Verdugo. Lis seguirien les seves maquetes Roquenrrels... i Otras Hierbas i el seu canvi de residència cap a les contrades gironines on trauran l'any 91 el seu Es blau és fester que els durà a tocar arreu dels Països Catalans.

Dos o Tres, produït pel membre dels Sopa de Cabra Josep Thió. De fet a relació entre els Jatu els Sopa supera la simple afinitat musical i el fet de ser a la mateixa companyia promociona. Ambdues bandes practiquen un estil força similar i tot i que els Jatu eren força més coneguts a ses Illes que no pas els Sopa, al Principat i sota el paraigües de la banda de l'Empordà es dona la seva eclosió fent multitud de concerts conjuntament.

Moviments salvatges apareix dos anys després provant la consolidació dels menorquins i arriben a superar la xifra de 15,000 discos venuts i apareixen al Doctor Musical Festival. Els premis Altaveu i Enderrock com a millor treball i grup del 1995 avalen aquesta consolidació.

Amb un ram de locura donen un gir a la seva trajectòria. En aquest disc exploren noves sensacions i melodies. Un disc radicalment fresc i positiu que convida a la festa. És tot un esperit d'evolució gravat en un lloc idíl·lic i bucòlic com és l'antiga rectoria de Cartellà. Tot i això, el canvi més important del que gaudeix aquesta banda menorquina és el de gaudir d'una promoció sense precedents i que els durà a superar aquesta xifra de 15,000 discos venuts... en dos mesos.

En aquest disc apareixen part de les que seran les peces més exitoses dels Jatu: L'univers, Xoroiar de refilada, Per a Tu o Es teus Ulls.

Si no coneixes encara la banda menorquina per excel.lència ara és la teva. Els Jatu, una de les poques bandes catalanes que no tenien encara cap disc en directe han tret aquest mateix any Es directe i sí va sense accent! Es directe s’ha enregistrat a diversos punts dels Països Catalans -Vic, Menorca, Riudarenes, Salt i Barcelona condensant la carrera dels Ja T’Ho Diré en 29 cançons, on no hi falten temes clàssics -Ei, Joan!, L'univers, Xoroiar de refilada, Joan Barrina, Per a Tu, Es teus Ulls o Quan Jo te Toco Tu te Fons- i cançons noves -Endavant, Assegut bevent i No sabia-. Un bon treball doble que copsa perfectament l'essència de l'univers mediterrani del grup més famós de ses Illes.

Finalment els Ja T'ho Diré van decidir pendre's un descans indefinit però abans trauran un disc recopilatori amb DVD inclòs i amb versions versionades. Tampoc neguen la possibilitat de treure un disc en directe per fer un repàs de tota la seva carrera; fins llavors vam gaudir molt amb el seu concert de comiat organitzat per la Comissió 11 de setembre al Passeig Lluís Companys el 2003. Tots els components de la banda ja han confirmat que continuaran en actiu en el mon de la música tocant amb grups com Menaix a Truà, Orquestra Aquarel·la, La Banda del Surdo, Free Gees o Not Lasting. Alguns també opten per muntar un estudi com Sonats a Girona.


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte