rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Fes-te Fotre

Fes-te Fotre (97). DiscMedi

Ridícul (00). DiscMedi

Entre tanta gent (02). DiscMedi

Ara (04). DIscMedi

15 anys (07). DiscMedi

Després d'un primer disc que duia el seu mateix nom; els Fes-te Fotre fan un pas decisiu de madures i passen de ser un grup merament festiu, mig plagi d' Eels Pets a ser una banda consistent que apunta alt.

Són precisament Els Pets els que han apadrinat la banda duent-los de teloners arreu i, de fet, els mateixos Joan Reig i Lluís Gavaldà amb el manager Joan Ramon Berruezo, han estat els encarregats de la producció de Ridícul, el darrer i millor disc de la banda de Calonge. Aquestes influències es noten sobretot a cançons com Torno a ser jo o No sé el teu nom.

Se'n van, Memòria d'elefant i sobretot la cançó d'amor No estic fet per poder-te estimar són els singles d'un treball que apunta alt tot esperant fer-se grans.

Finalment sembla que el 2002 ha estat l'any de la seva maduresa i... ja s'han fet grans. Entre tanta gent és el darrer disc de la banda. Amb aquest darrer treball la banda aporta onze noves cançons de pop britànic però ara si molt més madur en lletres i melodies. Val a dir que madur no significa millor! però aquest cop tothom sembla coincidir en que sí!

Són nous temps i l'Albert Fort sembla haver agafat les rendes de la composició fent cançons en què no pensen tant a donar el gran cop, sinó que pensen més aviat en el seu públic i simplement volen fer un disc guapo de cançons que els agradi a ells i que de pas agradi a la gent. 

No tinc solució, perquè és la més radiofònica, és el nou single de Fes-te Fotre, tot i que alguns membres prefereixen 13 de març.

El 2004 treuen al mercat Ara, un disc continuista que aporta com a novetat certa dosi de crítica social i un enduriment de les guitarres. Un disc intimista i sincer. Els Fes-te Fotre s'han fet grans musicalment però malauradament sembla que no hi ha prou perquè aquesta banda pugui despuntar al panorama musical català i no creiem que els esperi un futur molt prometedor.

15 anys després del naixement de la banda, el grup ha tret al mercat el 2007 el seu primer disc en directe sota el nom 15 anys. Els Fes-te Fotre presenten un CD i DVD que recull l'actuació del 2006 al teatre la Gorga de Palamós. Aquest concert és un recull de la història de la banda amb catorze cançons amb algun tema inèdit.

Malauradament, el grup no acaba d'enlairar-se i això passa factura. Actualment s'han concedit un període de reflexió.


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte
1