rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Biel Majoral

Vou-veri-vou per no dormir (97).  Blau i DiscMedi

Temps, temps, temps (00). Blau i DiscMedi 

Com el mateix Biel canta, 'que sóc de Mallorca català insular' a la seva cançó Sóc català, ell és un mallorquí que practica un dels folcs més personals i frescs de ses Illes sempre recarregat d'aquella consciència nacional de que tants en manquen. Força conegut per la seva activitat acadèmica aquest magnífic cantautor és dels pocs que a més ha fet el pas cap a la política activa sota el PSAN i, més tard, Esquerra Republicana de Catalunya.

Si bé és cert que es va estrenar l'any 1976 fent la primera col·laboració musical en el disc Cançons de festa de Maria del Mar Bonet; no fou fins el 1997 que grava el seu primer disc Vou-veri-vou per no dormir editat per Blau i DiscMedi basat gairebé en exclusiva en la peculiar veu del cantant.

El seu segon treball Temps, temps, temps és un disc radicalment compromès amb la terra i la llibertat, un cant a la nostra catalanitat. Aquest treball de Majoral recull cançons de les primeres dècades del segle XX que cal considerar l'exponent d'un pensament crític i vigorós. (Jo sóc mallorquí, i és la meva glòria, ésser català, per la meva història) i de clam social (molt de fred i poca roba, molta talent i poc pa, això és lo que sol donar, el Bonjesús a un pobre).

Molt sincerament, un autor original com pocs dins la fauna del folc que no pots desconèixer.


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte
1