rock catala rock botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock català

Al Tall

vares vellesCançó Popular del País Valencià (75). Edigsa

Deixeu que rode la roda (77). Edigsa

Posa vi, posa vi, posa vi (78). Edigsa

A Miquel assassinaren (78). Edigsa

Quan el mal ve d'Almansa (79). PDI

Som de la Pelitrúmpeli (80). Ànec

Cançons de la nostra Mediterrània (82). Ariola

Tocs i vares (83). Edigsa

Al Tall 10 anys (84). PDI

Xarq Al-Andalus (85). RTVE

Xavier 'el coixo' (88). Difusió Mediterrània

Europ Eu! (94). PDI

La nit (99). Picap

Al Tall, 25 anys en directe (01). Picap

Vares velles (04). Picap

Un quart de segle i continuen com sempre fent del millor folc i música tradicional catalana la seva eina de reivindicació des que aquell grup valencià format per tres joves -Vicent Torrent, Miquel Gil i Manolo Miiralles- couen el seu primer treball Cançó Popular del País Valencià el1975. Però si hi ha quelcom del que poden sentir-se especialment orgullosos és pel fet de ser un dels pocs grups que ha conquerit els cors dels fills dels seus primers seguidors. 

Al Tall amb un munt de discos a les seves esquenes, acaben de treure A la nit, un treball on el grup en fa una bona mostra de l’amplitud de registres que posseeix, des de les cançons instrumentals com Festa fins a La llarga, cantada a capella i amb l’afirmació nacional dels Països Catalans com a línia temàtica del disc en contrast amb la reivindicació antieuropea d’ Europa eu! Tot i això, segurament els coneixeràs pel seu treball Quan el mal ve d'Almansa, el seu treball més compromès ideològicament i nacionalment conjuntament amb A Miquel assassinaren on canten la mort d'aquell jove alacantí assassinat per un feixista quan penjava cartells convocant a la diada del 9 d'Octubre, fet que tristament es repetirà més tard en l'assassinat del maulet Guillem Agulló.

El 2001 la banda del País Valencià ha tret al mercat el disc Al Tall, 25 anys en directe, ara amb 10 membres, on revisa el seu disc més popular Quan el mal ve d'Almansa amb nous arranjaments i la intervenció de la banda La Unió Musical, tot incloent una peça inèdita que és el Ball del Torrent que compartirà CD amb cnçons memorables com Tio Canya (us sona no?) o Les penes són...

Vares velles és el seu darrer treball. Va sortir al mercat el 2004 amb dotxe peces amb Això es Espanya a destacar.

Al Tall és en l'escenari qualsevol cosa menys una actuació asèptica, comercialitzada i superficial. Al Tall és una garantia d'una actuació on el públic es diverteix, canta i balla al temps que va coneixent millor les arrels musicals de la seva pròpia cultura.

Al Tall. un grup senzillament atemporal hereus de la 'riproposta' que ja han aconseguit el seu principal objectiu: desfolkloritzar la música tradicional lluny de la caducitat del passat!


grups | acords | enllaços | botiboti.org | contacte
1